Hvordan spise mer bærekraftig?

Har du lyst til å spise mer bærekraftig, men er usikker på hvor du skal starte? Du er ikke alene. Det trenger ikke være vanskelig, og med små grep kan du gjøre en stor forskjell for både deg og planeten. Her får du enkle tips til et mer bærekraftig kosthold.

Oppsummering:

  • Spis mer plantebasert – reduser kjøttforbruket med noen kjøttfrie dager i uken.
  • Velg råvarer i sesong – det gir lavere utslipp og bedre smak.
  • Reduser matsvinn – planlegg ukesmeny, bruk rester og kast mindre.
  • Planlegg og oppbevar maten riktig – kjøp kun det du trenger og oppbevar maten smart.
  • Gjør det enkelt med Lille Persille – en bærekraftig lunsjordning gir deg én ting mindre å tenke på i hverdagen, samtidig som du aktivt bidrar til et grønnere kosthold.
  • Velg lokalprodusert – støtt norske bønder og reduser transportutslipp.

Hva er et bærekraftig kosthold?

For å vite hvordan du kan spise mer bærekraftig er det viktig å først definere hva et bærekraftig kosthold er. Primært handler det om å ta hensyn til miljø, dyrevelferd, ressursbruk og matsvinn – og bruke ressursene våre på en måte som ikke går utover fremtidige generasjoner.

5 enkle tips for en mer bærekraftig livsstil – start i dag

Du trenger ikke å snu opp ned på hele kostholdet for å spise mer bærekraftig mat. Her er 5 enkle tips du kan starte med allerede i dag – små grep som bidrar til en viktig utvikling:

  1. Spis mer plantebasert

    Et av de viktigste stegene mot en mer bærekraftig livsstil er å redusere kjøttforbruket. Det er ikke dermed sagt at du skal bli vegetarianer over natta, men å ha kjøttfrie dager hjelper mye. Plantebasert mat har som regel lavere klimaavtrykk og krever mindre ressurser å produsere.

  2. Velg råvarer i sesong
    Når du kjøper frukt og grønt som er i sesong, bidrar du til lavere transportutslipp og mindre energiforbruk ved produksjon. En bonus er at det gjerne også smaker mye bedre.
  3. Reduser matsvinn
    I Norge kaster vi om lag 400 000 tonn mat i året – et enormt matsvinn som både er miljøskadelig og veldig unødvendig. Planlegg ukesmenyen, bruk opp rester og oppbevar maten riktig.
  4. Planlegg og oppbevar maten riktig
    Lag en ukesplan, kjøp kun det du trenger og oppbevar maten smart – så unngår du at den går til spille. Synes du at ukesplanlegging er stress, kan en bærekraftig lunsjordning fra Lille Persille gjøre hverdagen enklere.
  5. Velg lokalprodusert
    Jo nærmere maten er produsert, desto mindre utslipp skapes fra transport. I tillegg støtter du norsk landbruk og lokale produsenter. Et bærekraftig valg med ringvirkninger!


Enten du planlegger middager, velger lokalprodusert eller går for en bærekraftig lunsjordning, er du med på å skape en grønnere fremtid. Husk at små valg gjør en stor forskjell.

Gjør bærekraft enkelt med Lille Persille

Ved å bestille lunsjordninger fra cateringselskaper som Lille Persille, som har fokus på bærekraftig mat, blir det enklere å ta gode valg i hverdagen. Vi gjør jobben for deg, så du slipper å tenke på det, samtidig som du aktivt bidrar til et mer bærekraftig kosthold.

Har du noen spørsmål? Vi er bare en melding unna

Enten du lurer på menyer, bærekraft eller lunsjordning – ta kontakt med oss ved å fylle ut skjemaet nedenfor. Vi kommer tilbake til deg så raskt vi kan.

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Navn

Relaterte artikler